Az MSA SPORES programjában vehet részt Szafián Dorottya első éves NTA hallgató

2023. aug. 21. | Hírek

A Mycological Society of America (MSA) idén hirdette meg SPORES programját (Society Prioritizes Our Recruitment of Every Scholar), ami olyan mentor-mentorált alapú program, amellyel az MSA-ban alulreprezentált területekről származó egyetemistáknak nyújtanak egy évre szóló MSA tagságot, valamint a lehetőséget, hogy részt vehessenek az MSA éves konferenciáján. A mentoráltakat MSA tagokból kiválasztott mentorok támogatják a rendezvény ideje alatt, valamint a program egy éve alatt figyelemmel is követik a diákok fejlődését.

Szafián Dorottya a Nemzeti Tudósképző Akadémia első éves hallgatója, aki az SZBK Biokémiai Intézetében Nagy László kutatócsoportjában a transzkripciós faktorok gombák soksejtűségében betöltött szerepét vizsgálja. Témavezetője ajánlásával jelentkezett az MSA SPORES programjába, és végül egyetlen európaiként került be a 22 kiválasztott mentorált hallgató közé és vehetett részt az arizonai Flagstaff-ban az MSA éves konferenciáján júliusban.

Az utat Dorka hatalmas élményként írja le, “hiszen ez volt életem első külföldi konferenciája, és olyan tájra juthattam el, amiről korábban álmodni sem mertem. Nagyon hálás vagyok és köszönöm mindenkinek, aki segített és lehetővé tette a részvételemet a programban.” 

 

Gratulálunk Dorkának a SPORE programba való bekerüléshez!