Rangos nemzetközi díjjal ismerték el Garab Győző munkásságát

2023. júl. 12. | Hírek

2023. július 3-9. között Isztambulban került megrendezésre “Photosynthesis and Hydrogen Energy Research for Sustainability-2023” elnevezésű nemzetközi konferencia, amelynek egyik - Outstanding Achievement Award-dal - kitüntetett professzora Garab Győző, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) emeritus tudományos tanácsadója volt.

Az “International Conference on Photosynthesis and Hydrogen Energy Research for Sustainability" egy 2004 óta - változó helyszíneken (Kanada, Oroszország, Azerbajdzsán, Görögország, Törökország) - megrendezett, az ISPR (International Society for Photosynthesis Research) által is elismert és támogatott konferenciasorozat.  A konferenciák többségében a szervezők a fotoszintézis és hidrogénenergia kutatás területén nemzetközileg elismert életpályával rendelkező kutatók tiszteletére rendezik meg ezt az eseményt. Eddig összesen 20-an érdemelték ki ezt a megtiszteltetést, köztük az SZBK-ban is jól ismert és nagyrabecsült kutatók, mint pl. James Barber (UK), Robert Blankenship (USA), William Cramer (USA), Michael Graetzel (Svájc), Govindjee Govindjee (USA), Tingyung Kuang (Kína), Anthony Larkum (Ausztrália), Norio Murata (Japán), Nathan Nelson (Izrael), George Papageorgiou (Görögország) és Vladimir Shuvalov (Oroszország). A rendezvény kiemelkedő előadásai és poszterei cikkek formájában jelennek meg a Photosynthesis Research (Springer) és az International Journal of Hydrogen Energy (Elsevier) folyóiratok ebből az alkalomból készülő különszámaiban.

Egy másik megtiszteltetés is érte a közelmúltban Garab Győzőt.  Az International Silk Road Academy of Sciences (ISRAS, Kína) tudományos szervezet meghívta, hogy csatlakozzon hozzájuk és tudásával segítse a Belt and Road elnevezésű kezdeményezésük fejlődését, valamint a tudományos és technológiai innovációkat.

 

Az elismerésekhez szívből gratulálunk!