Prima Primissima Díjat kapott Kondorosi Éva magyar tudomány kategóriában

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával azzal a céllal, hogy elismerje azokat, akik a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport területén kimagasló teljesítményükkel példaképként szolgálhatnak a társadalom számára. 2013-tól a díj kezelését és szponzorálását az OTP Bank vette át.

Minden évben 10 kategóriában – közte a magyar tudomány - 3 jelöltet állítanak fel (összesen 30 Prima), akik közül titkos szavazással választják meg minden kategóriában a Prima Primissima Díj nyertesét, valamint átadják a publikum által megszavazott a Prima Primissima Közönségdíjat.

A 2021-es évben magyar tudomány kategóriában Kondorosi Évát választották meg a Prima Primissima Díj nyertesének. Kondorosi Éva korábban az SZBK Biokémiai Intézetében volt csoportvezető, jelenleg az SZBK Növénybiológiai Intézet emeritus professzora, a Szimbiózis és Növénygenomika Csoport tagja. A kutatócsoporttal közösen a pillangósvirágúak szimbiotikus kapcsolatainak molekuláris hátterét vizsgálja. Kondorosi Éva munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el, többet között Széchenyi- és Balzan- díjjal, továbbá 2020-ban beválasztották az Európai Bizottság tudományos főtanácsadói testületének tagjai közé.

A díjátadó gála az alábbi linken tekinthető meg: https://mediaklikk.hu/video/2021/12/03/prima-primissima-dijatado-gala-2021-december-03#

Gratulálunk Kondorosi Évának a Prima Primissima Díjhoz!

 

Forrás: https://www.primaprimissima.hu/