Magyar Érdemrend kitüntetést vehetett át a HUN-REN SZBK két kutatóprofesszora, Kondorosi Éva és Venetianer Pál

2024. márc. 18. | Hírek

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kitüntetéseket adott át Magyarország köztársasági elnöke. A HUN-REN Szegedi Biológiai Kutatóközpont két kutatóprofesszora, Kondorosi Éva és Venetianer Pál is Magyar Érdemrend díjat kapott.

Kondorosi Éva Széchenyi-díjas kutatóbiológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Academia Europaea alelnöke, a Magyar Kutatási Hálózat kutatóprofesszora nemzetközileg is nagyra értékelt kutatómunkája, különösen a növények és baktériumok együttélésének kutatásában elért nagy jelentőségű eredményei, az általa alapított meghatározó tudományos műhely vezetőjeként végzett tevékenysége, példaértékű tudományos életpályája elismeréseként  Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült.

 

Venetianer Pál állami díjas biológus, biokémikus, kutatóprofesszor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és egykori Szegedi Biológiai Központjának igazgatója a biológia területén végzett kiemelkedő tudományos életpályája, különösen a biokémia és a molekuláris biológia kutatása terén elért, nemzetközileg is figyelmet érdemlő kutatásai, valamint elkötelezett és példaértékű oktatói tevékenysége elismeréseként kapta meg a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje a csillaggal polgári tagozat kitüntetését.

 

Az elismerésekhez szívből gratulálunk!

 

Forrás: MTA https://mta.hu/mta_hirei/kituntetesek-a-nemzeti-unnepen-szechenyi-dij-magyar-erdemrend-113581

Borítókép forrása: MTI/Máthé Zoltán