Ünnepélyes díjátadó az Akadémia Dísztermében – Bolyai-nap

2022. szept. 26. | Hírek

2022. szeptember 15-én az Akadémia Dísztermében adták át a Bolyai-plaketteket, Bolyai-emléklapokat, valamint a Bolyai-ösztöndíj elnyeréséről szóló okleveleket. Az eseményt különlegessé tette, hogy ez a nívós ösztöndíj idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját. A rendezvényen beszédet mondott Tulassay Tivadar, a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának elnöke és Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. 

Köszöntőiket követte a Bolyai-plakettek és a Bolyai-emléklapok átadása. Bolyai-emléklappal azon ösztöndíjasokat jutalmazták, akik a támogatási időszakról szóló záró kutatási jelentésükre kiemelkedő minősítést kaptak.  Közülük 14-en, a legkiválóbbak, Bolyai-plakett elismerésben részesültek. A díjazottak között van Galgóczi László és Manczinger Máté. 

Az elismerések átvételét a hagyományoknak megfelelően a három tudományterület egy-egy Bolyai-plakettel díjazott képviselőjének előadása követte. Ezután vehették át okleveleiket a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat elnyert kutatók. A Bolyai-nap eseményét Erdei Anna főtitkárhelyettes zárta.

Az eseményről készült videófelvétel az alábbi linken tekinthető meg: https://youtu.be/79bc8E4cgCA 

A Bolyai-plakettel elismert kutatók névsora az alábbi linken érhető el: https://mta.hu/data/dokumentumok/egyeb_dokumentumok/2022/2022_es_Plakettes_nevsor.pdf

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat elnyert kutatók névsora az alábbi linken érhető el: https://mta.hu/data/dokumentumok/egyeb_dokumentumok/2022/2022_Bolyai_nevsor_honlapra_153_f%C5%91.pdf

 

Szívből gratulálunk minden díjazottnak és sok sikert kívánunk a munkájukhoz!

 

Forrás: MTA www.mta.hu