A Növénybiológiai Intézet 3 PhD hallgatója nyerte el idén a Gábor-Hotchkiss Magda díjat

2022. márc. 25. | Hírek

Az SZBK főigazgatója és Dr. Gábor-Hotchkiss Magda 2000-ben állapodott meg abban, hogy a Dr. Rollin D. Hotchkiss professzor nevével fémjelzett alapítvány támogatja az SZBK fiatal kutatóit, illetve az általuk végzett, a PhD fokozat elérése céljából megírt, és publikálásra kerülő tudományos közleményeket. Azért, hogy tudományterülettől függetlenül, minden fiatal kutató egyenlő eséllyel pályázhasson a díjra, az igazgatótanács úgy döntött, hogy az intézetek egymást követően - minden évben másik intézet - kap lehetőséget arra, hogy díjra jelöljön saját hallgatói közül.

2022-ben a Növénybiológiai Intézet PhD hallgatói pályázhattak a díjra 2021-ben megjelent publikációikkal. Az idei nyertesek:

 

Széles Eszter (témavezetője: Tóth Szilvia Zita)

Kovács Szilárd (témavezetője: Kaló Péter)

Patyi Gábor (témavezetője: Kós Péter)

 

A kiválasztott, és dedikált közleményeket eljuttattuk Dr. Gábor-Hotchkiss Magdának, akinek válaszát és gratulációját változtatás nélkül közöljük:

 

“Tisztelt Dr. Siklós László, kedves Főigazgatói Főosztály vezető!

A három díjazott nemcsak érdekes, de kimondottan izgalmas közleményeit köszönettel megkaptam.

Megragadtak a közlemények gazdag kérdés világa, és ötletes megoldásaik, és természetesen a tudományos technológia bámulatos fejlődése!

További sok sikert kívánok a Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának és a tehetséges Ph.D. hallgatóknak!

Tisztelettel,

Dr. Gábor-Hotchkiss Magda

2-4 Rolling Hills

Lenox MA 01240"

Ezúton gratulálunk a nyerteseknek és témavezetőiknek!

 

A GHM-2023-as díj elnyerésére a Genetikai Intézet Phd. hallgatói a 2022-ben megjelenő, és a PhD dolgozat alapjául szolgáló közleményeikkel szállhatnak versenybe.