Mészáros-Molnár Kinga Junior Prima díjat nyert

2022. nov. 28. | Hírek

A Prima Primissima díjat 2003-ban azért hozták létre, hogy megjutalmazzanak olyan művészeket, sportolókat, valamint a tudományos élet, a népművelés, az oktatás és a sajtó képviselőit, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést, s teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő lehet mások számára. 2007-ben a Prima Primissima életre hívói úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak, így hozták létre a Junior Prima díjat. Magyar Tudomány kategóriában az elismerést azok a 33 évnél fiatalabb tudósok kaphatják meg, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez.

Idén Magyar Tudomány biológia kategóriájában a Biofizikai Intézet, Neurovaszkuláris egység kutatócsoport tudományos munkatársa, Dr. Mészáros-Molnár Kinga érdemelte ki a Junior Prima díjat. A díjátadóra november 24-én került sor a Magyar Tudományos Akadémia épületében, ahol Bókay Márton, nemzeti fejlesztés-finanszírozásért felelős helyettes államtitkár és Dr. Sipos-Tompa Levente, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója adta át az elismeréseket.

Kép forrása: https://www.primaprimissima.hu/tiz-fiatal-tudost-dijazott-a-magyar-fejlesztesi-bank-magyar-tudomany-kategoriaban/