Bárány Róbert díj elismerésben részesült az SZBK két munkatársa

2022. nov. 11. | Hírek

2022. november 10-én tartották meg a 2022. évi ELKH Díjátadó Ünnepséget az ELKH Természettudományi Kutatóközpont konferenciatermében. Az eseményen két munkatársunk munkásságát is Bárány Róber díjjal ismerték el. A kitüntetést az ELKH Titkársága Irányító Testülete alapította azzal a céllal, hogy elismerje és támogassa az irányításukhoz tartozó kutatóhelyeken dolgozó 40 év alatti kutatók tudományos munkásságát.

Élettudományok kategóriában Parveen Akhtar, a Növénybiológiai Intézet tudományos munkatársa vehette át az ELKH kitüntetését. Kutatásai során kiemelkedő sikereket ért el a fotoszintetikus fényenergia-hasznosítás elsődleges folyamatainak területén, valamint publikációs eredményei is figyelemre méltóak. Életkorára korrigált eredményességei alapján a legfelső 10 százalékba tartozik az MTA Biológia Osztályához tartozó kutatók között.

 

Szintén ebben a kategóriában kapott Bárány Róber díjat Szűcs Edina, a Biokémiai Intézet tudományos munkatársa, aki az elméleti orvostudományok területén ért el kimagasló, nemzetközileg elismert kutatásokat, figyelemreméltó publikációs eredményekkel.

 

 

 

 

Mindkettőjüknek gratulálunk ehhez az elismeréshez és további sok sikert kívánunk munkájukhoz.

 

Forrás: ELKH https://elkh.org/hirek/unnepelyes-keretek-kozott-atadtak-az-elkh-2022-evi-tudomanyos-dijait/