Főigazgatói vízió a FEBS oldalán

2022. jan. 28. | Hírek

 

A FEBS Network (Federation of European Biochemical Societies - Európai Biokémiai Társaságok Szövetsége) weboldalán a FEBS Communications tette közzé a Szegedi Biológiai Kutatóközpont SZBK főigazgatójának, Nagy Ferencnek az SZBK történetét, fontosabb mérföldköveit és jövőbeli kilátásait átfogó írását.

Nagy Ferenc 1973-ban hallgatóként kezdett el az SZBK Növénybiológiai Intézetében kutatni, abban az évben, amikor a kutatóközpont teljesen megkezdte a működését. Szemtanúja volt annak, hogy hogyan vált az SZBK alapítása óta a mára elismert, kiemelkedő kutatóközponttá. A 2018-ban történt főigazgatói kinevezése óta a kutatóhely további fontos változáson, fejlődésen ment át. A FEBS hasábjain a Főigazgató úr elkalauzolja az olvasót a kutatóhely fontosabb állomásain keresztül a jövőbeli kilátásokig, kitérve az intézetben zajló kutatásokra is.

Nagy Ferenc összefoglaló írása az alábbi linken olvasható el: https://network.febs.org/posts/visions-ferenc-nagy-general-director-of-the-biological-research-centre-szeged-hungary?badge_id=671-director-visions