XIX. “Genetikai Műhelyek Magyarországon” című konferencia összefoglalója

Idén 19. alkalommal került megrendezésre a Genetikai Műhelyek Magyarországon elnevezésű konferencia, amelyhez a regisztrációs adatok szerint 135 külsős kutató, valamint az SZBK teljes kutatói közössége csatlakozhatott.Az esemény a koronavírus helyzet miatt online formában lett lebonyolítva, az SZBK Genetikai Intézete, a SZAB Genetikai Bizottsága, a Magyar Genetikusok Egyesülete, a MTA Molekuláris Biológiai-, Genetikai- és Sejtbiológiai Tudományos Bizottság védnökségével.

A konferencia azzal a céllal szerveződött, hogy rendszeres fórumot biztosítson a molekuláris genetika területén dolgozók számára. A szakmai program átfogó képet adott a résztvevők számára a hazai genetikai kutatások jelenlegi állásáról. A tudományos program 15 előadást sűrített egy napba.

A konferencia ünnepi eseményén, kiemelkedő mikrobiális genetikai és élesztő filogenetikai munkája elismeréséül, Pfliegler Walter Péternek, a Debreceni Egyetem Biológiai és Ökológiai Intézet adjunktusának lett átadva a Magyar Genetikusok Egyesülete által odaítélt 2020. évi Győrffy Barna díj.

A XIX. Genetikai Műhelyek Magyarországon konferencia azzal a reménnyel záródott, hogy a jövő évi jubileumi alkalmat a szokásos módon, személyes részvétellel rendezhetik meg.

A konferencia honlapja: http://group.szbk.u-szeged.hu/minikonf/